Dubrovnik pobijedio Cedevitu Junior! Trener Perinčić: “Nagrada za sav rad i trud”

Košarkaši Dubrovnika pobijedili su Cedevitu Junior u Gospinom polju, u 25. kolu FAVBET premijer lige, rezultatom 66-55.

STATISTIKA UTAKMICE


Bio je to susret u kojem smo od samog početka nametnuli naš ritam, najprije u obrani, pa je nagrada ubrzo stigla i u napadu. Na poluvremenu imamo vodstvo 36-25. Iako smo pošli i na veću razliku u nastavku, Cedevita Junior je protivnik protiv kojeg se u utakmici mora biti do zadnje sekunde. Zagrepčani stižu na samo četiri poena zaostatka u zadnjoj dionici. Smireni Dubrovnik nije pao pod pritiskom, već se vraća u dvoznamenkasto vodstvo (60:50). Bilo je to premalo vremena za ikakav preokret.

Čestitam igračima, oni su daleko najzaslužniji za ovu pobjedu. Stvarno su bili perfektni od prve sekunde. Njihov pristup i energija su bili možda na najvišem nivou ove sezone, što nam je donijelo prvu pobjedu protiv ekipe iznad nas. U zadnje dvije godine rade čuda, puno toga dobrog su napravili. Ovo im je nagrada za sav trud i rad u zadnje dvije godine. Ali nećemo tu stati. Ali idemo dalje, kratko odmor, pa pripreme za teško gostovanje kod Cibone” – rekao je naš trener Ivan Perinčić, i jasno istaknuo: “Sveli smo Cedevitu na 55 poena. Obrana je ključ, u svakoj utakmici, a danas su stvarno bili perfektni. Čestitam i Cedeviti Junior na fer i korektnoj borbi“.

Ekipa je ispoštovala sve što smo se dogovorili. Ušli smo s puno energije i agresivnosti. Stvorili smo veliku razliku na početku. Čestitam momcima, nije nam bilo lagano nakon puta i poraza u Zagrebu od Dinama. Čestitam Cedeviti na fer i korektnoj borbi. U prošlosti smo bili blizu protiv klubova iznad nas, i u toj prošloj utakmici protiv Cedevite kod kuće. Danas smo uspjeli, mogu biti samo ponosan na dečke” – rekao je najbolji strijelac utakmice, Tomislav Cvitković, koji je ubacio 20 poena.

Zaslužena pobjeda. Bili su agresivniji, pametniji, sve ono što treba da dođu do pobjede. Došli smo u situaciju da na kraju ugrozimo Dubrovnik na dva posjeda, međutim, opet greške u obrani. Pristup je takav da kao da se nismo pojavili. Mislim da su moji igrači došli turistički u Dubrovnik. Čestitke Dubrovniku, igraju čvrsto, iskažnjavali su nas. Nismo se mogli adaptirati na njihovu fizičku igru” – rekao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

U sljedećem kolu, u nedjelju od 20:30 minuta, gostujemo kod Cibone. Nakon toga, stiže nam Split. Pogled na tablicu: