JEDNA VELIKA ZAHVALA SVIMA ZA KRAJ SEZONE

Sezona 2022/2023 došla je kraju.
Na samom početku zadali smo tri cilja: prvo mjesto u regularnom dijelu, prvo mjesto u Ligi za prvaka i plasman u HT Premijer ligu.

Nakon 22 kola regularnog dijela bili smo i više nego uvjerljivo prvi (22 pobjede i 1 poraz). Potom Liga za prvaka, u kojoj smo već u 6. kolu osigurali “jedinicu” za finale.

I onda finalna serija, u kojoj je sve, na neki način, kretalo s nule. Jer na drugoj je strani stajala Ribola Kaštela – posložena momčad koju predvode sjajni pojedinci, poput Kedža, Perkušića, Delaša, Klepa, Krešića, trenera Rančića…

Istina, bili smo blagi favoriti. Ali, vjerujte nam na riječ, Ribola je bila sve, samo ne lagan protivnik. Dvije pobjede u finalu (86:67 i 91:74) ne pokazuju realno stanje, s obzirom da smo se dobro namučili kako bi došli do trećeg postavljenog cilja – plasmana u HT Premijer ligu.

SUMMA SUMMARUM: 30 POBJEDA. 4 PORAZA.

Kaštelanima želimo puno sreće u doigravanju sa Zabokom.

Mi se okrećemo ljetu. Prvo odmor, pa onda pripreme za jesen, kada u Gospinom polju dočekujemo momčadi poput Cibone, Splita, Zadra, Cedevite… Svaka će utakmica na svoj način biti derbi, svaka će utakmica nositi svoju težinu i svoju priču.

Svim navijačima, prijateljima kluba, drugim sportskim kolektivima koji su nas podržavali u Gospinom polju, medijima koji su nas pratili, želimo zahvaliti na svemu ove sezone.

Vidimo se na jesen!

Doveli smo pravog trenera. Ivan Perinčić je sve odlično posložio. On je bio prevaga. Zatim, pogodili smo s dovođenjem stranca. Levi se pokazao pun pogodak. Odličan i jučer u drugoj utakmici finala. Kapetan Ivan Vodopija je baš bio odličan protiv Ribole u Kaštelama. Kad je Filip Vujičić pogodio tricu s deset metara, ma znao sam kako je to to, kako ćemo slaviti. Hvala svima na čestitkama, a dobili smo ih puno, puno. Iduće sezone ćemo opet igrati protiv najboljih, a mene raduje to što će opet, kao i prije gotovo 20 godina, dvorana biti puna…” – rekao je naš predsjednik Božo Koprivica za Dubrovački vjesnik.

Čestitam mojim igračima, napravili su kolosalan rezultat i uspjeli vratiti ‘Dubrovnik’ u Premijer ligu. Kako su odigrali cijelu sezonu, to je nevjerojatno i moji igrači su pravi heroji. Drugo, čestitam ‘Riboli Kaštela’ na fantastičnoj sezoni također, na fer i korektnoj borbi u finalu. Odlučile su neke sitnice, vidjelo se da je ‘Ribola’ bila umornija od dvije zadnje teške utakmice u Ligi za prvaka. Mi smo to iskoristili jer smo imali taj luksuz da se duže vremena možemo pripremati isključivo za finale. Odigrali smo fantastične dvije utakmice, limitirali smo Kaštelane na mali broj poena što nam je i bio cilj i još se jednom pokazalo da je naša obrana i naša najveća snaga ove sezone i to nam je donijelo plasman u Premijer ligu. Zahvalio bih se svima, prije svega igračima i Upravi kluba na fantastičnoj godini” – riječi su našeg trenera Ivana Perinčića.

Božo Koprivica, predsjednik Dubrovnika: ‘Sad slavimo, ali ne razmišljamo tek sad o najvećem rangu!‘