LIBERTAS 365

KK Dubrovnik ove godine obilježava 75.-u obljetnicu, i tim povodom je klub objavio da kreće sa LIBERTAS 365 projektom, čiji je cilj da se košarka igra 365 dana u godini u Dubrovniku i da u taj projekt uvežemo sve generacije koje igraju košarku, sa naglaskom na mlađe uzraste.

U LIBERTAS 365 su uključeni već postojeći događaji kao što je Košarkaški Kamp Libertas koji se dogodine održava po 15-i put zaredom i Festa od Košarke koju su prošle godine po prvi put pokrenuli Škola Košarke Dubrovnik i Sportska Školica Dubrovnik. Ispod se nalazi pregled svih planiranih događaja:

KAMP LIBERTAS:

KK Dubrovnik ove godine po 15. put organizira međunarodni košarkaški kamp Libertas, u kojem stručnjaci i treneri KK Dubrovnika organiziraju i vode jedan od najvećih ljetnih košarkaških kampova u Hrvatskoj.

Svake godine djeca imaju priliku učiti i upoznati košarkaške velikane poput trenera Vlada Vanjka, Željka Obradovića, Aleksandra Petrovića, naših uspješnih košarkaša poput Maria Hezonje, Ante Tomića, Hrvoja Perića, Lukše Andrića ili našeg najuspješnijeg internacionalnog suca Sretena Radovića.

U svojih 14 izdanja kamp je pohađalo preko 3000 djece iz 30 zemalja svijeta

LIBERTAS KUP:

Bazirano na ideji oživljavanje tradicije Libertas Kupa koji je nastao na ideji dovođenja Europskih prvaka (KK Split, KK Cibona i KK Bosna) u Dubrovnik, ali u ovom izdanju namijenjen svim mlađim uzrastima kluba.

Libertas Kupovi se planiraju održavati 3 puta godišnje (Jesenski, Novogodišnji i Proljetni turnir). Nakon uspješnog ‘Jesenskog Libertas Kupa’ za U13 i U15 kategorije, KK Dubrovnik organizira ‘Novogodišnji Libertas Kup’  za dvije različite uzrasne kategorije – U12 (rođeni 2005. i mlađi) i U17 (rođeni 2010. i mlađi).

ŠKOLSKA LIGA LIBERTAS

Košarka se danas trenira u 8 škola u Dubrovniku i okolici:

  • 4 škole u Gradu (Lapad, Montovjerna, Gruž, Ilijina Glavica)
  • Župi Dubrovačkoj i Mokošici
  • Cavtatu i Konavlima (Gruda)

Za njih se organizira Školska liga u kojoj bi se natjecalo 8 škola u kojima najmlađi košarkaši treniraju košarku sa trenerima KK Dubrovnika. Školska liga se planira održati u veljači i trajala bi do lipnja. Utakmice će se igrati u Gradu, Župi i Konavlima.

I najmlađi košarkaši bi dobili priliku da kroz ligu osjete sve čari i dobrobiti sporta kroz natjecanje, zabavu i druženje!

LIBERTAS KUP ZA VETERANE

75 godina tradicije kluba znači da imamo i jako puno starijih zaljubljenika u košarku koji ne planiraju prestati uživati u najljepšoj igri.

KK Dubrovnik želi i za njih organizirati turnir u najljepšem gradu na svijetu da ime Dubrovnika se nastavi vezati uz košarku u svim generacijama!

FESTA OD KOŠARKE

Već nakon prve odigrane FESTE, jasno je da je svijetla budućnost pred njom. Košarka se igra u svim gradskim kvartovima i u Župi, igrali su dječaci, seniori ali i veterani, i nakon dugo vremena košarka je ljeti živila u gradu.

Škola Košarke Dubrovnik i Sportska Školica Dubrovnik zajedno organiziraju ljetnu ‘FESTU OD KOŠARKE’ koja se sastoji:

  • Dječjeg turnira – Gradski kvartovi igraju 5×5 košarku
  • Seniorskog turnira – 3×3 košarka
  • Veteranskog turnira – 3×3 košarka

Prava FESTA OD KOŠARKE!