MATEO TOMAŠEVIĆ POZVAN NA ”EUROLEAGUE BASKETBALL ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT”

Dobrih vijesti iz kluba ne nedostaje! Naš mladi igrač Mateo Tomašević je pozvan na prestižni ”EUROLEAGUE BASKETBALL ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT” – međunarodno natjecanje najperspektivinijih igrača Europe iz 2004 i 2005 godišta.

Ovo natjecanje se organizira 4 puta godišnje, a pobjednička ekipa svakog turnira igra na Final Four turnir koji se održava tijekom završnog Euroleague Final Four turnira. Ovo je izvrsna prilika za učenje i napredak, ali je i priznanje za rad koji naš Mateo ulaže svakodnevno.

Mateo će biti dio ekipe koja će igrati pod palicom legendarnog Vasilisa Spanoulisa. Turnir će se održati od 01.04 do 03.04 u Vareseu Italiji.

Ovaj turnir se igra od 2002. godine i predstavlja najbolje juniore Europe. Zanimljivo je istaknuti da je Dario Šarić bio MVP ovoga turnira 2011. godine, a Luka Dončić se okitio istom titulom 4 godine poslije.

Mateo je dio našeg kluba od najmlađih uzrasnih kategorija a svoj debi u seniorskoj ekipi KK Dubrovnika je upisao u prošloj sezoni. I u ovoj sezoni Mateo skuplja prijeko potrebno iskustvo igrajući za seniorsku ekipu pod vodstvom trenera Ivana Perinčića.

Šef struke KK Dubrovnika, Darko Kunce je uputio čestitke Mateu i poručio: ”Ovaj poziv je velika čast za klub i za Matea. Sigurni smo da će Mateo predstaviti i sebe i klub u najboljem mogućem svjetlu, te da će u ovome pozivu pronaći dodatni motiv da još bolje trenira. I ovim putem želim uputiti čestitke Mateu u ime kluba i želimo mu puno sreće!”