Očekuje nas još najmanje 13 utakmica, a mi se nadamo i još dvije-tri više!

Foto: Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

Naša prva momčad u vikendu za nama upisala je pobjedu kod posljednjeplasirane Opus Puntamike (84:96). Iako je to bio susret 19. kola u sklopu kojeg smo gostovali kod momčadi koja i dalje nema pobjedu ove sezone, slobodno možemo reći kako smo se dobro namučili. Puntamika je treću četvrtinu dobila 34:17.

Na kraju ipak pobjeda i to 19. u ovom impresivnom pobjedničkom nizu.

Utakmica u Zadru protiv Puntamike bila je izuzetno zahtjevna. Domaćin je odigrao stvarno odlično. Prvi put smo se ove sezone našli u situaciji da imamo na početku zadnje četvrtine zaostatak od deset koševa. Igrači su u zadnjoj četvrtini pokazali karakter, odigrali tu zadnju četvrtinu perfektno te smo na kraju pobijedili.
Međutim, moramo proanalizirati što se događalo tijekom utakmice, zašto smo se prvi put našli u takvoj situaciji. Kroz trenažni proces iduća dva tjedna, a igramo iduće dvije utakmice kod kuće, prvo Mladost, zatim Kvarner, to što je bilo loše, to moramo popraviti – istaknuo je naš trener Ivan Perinčić.

Preostaju još tri kola regularnog dijela (u kojem je jasno kako ćemo ostati prvi), potom slijedi novih 10 kola u Ligi za prvaka (prvih šest iz regularnog dijela igraju dvokružno). No i tad nije gotova priča, jer valja ostati u prva dva mjesta koja vode u finalnu seriju za Premijer ligu…

Očekuje nas, dakle, još najmanje 13 utakmica ako ne računamo finalnu seriju. Nju ćemo računati kada za to dođe vrijeme. A prva u tom nizu je HAKK Mladost. Susret 20. kola na rasporedu je u subotu, 25. veljače u 18 sati u Gospinom polju! Jasno je da prvo mjesto nema neko značenje u Ligi za prvaka jer igra se po principu “svak sa svakim” dva puta, ali naš ovogodišnji cilj gradimo iz temelja, tako da nam svaka pobjeda na kraju itekako može značiti!

O ovome, uz pokoji statistički podatak, možete čitati na Dubrovačkom vjesniku.