POBJEDA PROTIV DINAMA – JOŠ JEDAN KORAK DO PLAYOFFA ZA PREMIJER LIGU!

Večeras je naša ekipa ostvarila jako bitnu pobjedu protiv Dinama u Gospinom polju. U 9. kolu lige za prvaka Dubrovnik je odnio pobjedu rezultatom 85:63. Sa ovom pobjedom Dubrovnik je na 3. poziciji, i pobjedom protiv Bosca u Zagrebu može se ostvariti zadani cilj – playoff i borba za plasman u Premijer ligu. U prethodna 3 susreta Bosco je ostvario dvije pobjede, od čega je jedna u Gospinom polju u 5 kolu lige za prvaka. Koš razlika u međusobnim omjerima je već na našoj strani i samo pobjeda znači plasman u playoff.

Iako ovu utakmicu novopridošli Belikov nije igrao (trovanje hranom), već je na otvaranju utakmice je bilo jasno da je domaća ekipa spremna za borbu i da Dinamo neće tako lako do koševa. Prva četvrtina se završila sa 16 koševa razilke za naše (22:8), a na poluvrijeme se išlo sa 18 koševa razlike (44:26).

I drugo poluvrijeme su igrači Dubrovnika otvorili silovito i povećali vodstvo na 28 razlike do kraja 3. četvrtine, dopustivši Dinamu samo 40 koševa u prve 3 četvrtine. Utakmica se privela kraju rutinski a priliku su na kraju dobili svi igrači iz rostera i naša ekipa je zasluženo odnijela pobjedu rezultatom 85:63.

Vlaho Raguž:
Bili smo bolja ekipa, i zasluzeno pobijedili, pokazali smo kako se treba igrati timska obrana. Hvala navijačima koji su nam došli dati podršku i biti 6 igrač na terenu. Idemo sad u Zagreb po pobjedu

U redovima Dubrovnika najučinkovitiji su bili Nikola Došen (15 koševa, 5 skokova), Petar Dubelj (14 koševa, 3 skoka, 7 asistencija), te Filip Vujičić (11 koševa, 7 skokova i 4 asistencije).

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE: