Poraz kod doprvaka Hrvatske uoči zimske pauze

U 14. kolu FAVBET premijer lige gostovali smo kod KK Split, aktualnog doprvaka Hrvatske. Dobro smo parirali, lovili zaostatak, ali domaćin je bio bolji. Zaslužena pobjeda 91-77.

STATISTIKA UTAKMICE: KK SPLIT – KK DUBROVNIK 91:77 (27:22, 21:21, 22:19, 21:15)

Slijedi pauza, sve do 10. siječnja, kada u Gospinom polju dočekujemo Cedevitu Junior. Nastavak čekamo na šestom mjestu tablice, sa sedam pobjeda i sedam poraza.

– Manje od 48 sati prošlo je od prethodne utakmice, znali smo da ćemo pobijediti, ali da ćemo je teško prelomiti. Bilo je nedovoljno koncentracije da se slomi protivnik koji ima kvalitetu. Sada se okrećemo Zaboku, ta kup utakmica nam je najbitnija do sada – kazao je trener Splita Slaven Rimac.

– Split je u dobrom momentu, ovo je druga ekipa u odnosu na onu našu prvu utakmicu. Dobro smo se držali veći dio utakmica, možemo biti zadovoljni. Nedostaje nam igrača u rotaciji, kada krenemo s izmjenama rezultat padne. Čestitam svim mojim igračima na otporu spram Splita, koji je u ovom trenutku u najboljoj formi od svih hrvatskih ekipa – rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Foto: Ivica Čavka / KK Split