PORAZ OD DINAMA U ZAGREBU U UTAKMICI KOJA JE OPRAVDALA OČEKIVANJA DERBIJA

Nakon 8 uzastopnih pobjeda, košarkaši Dubrovnika su izgubili u 4. kolu lige za prvaka od Dinama rezultatom 91:87, u derbiju kola, koje je opravdalo sva očekivanja. Bila je to napeta utakmica kroz svih 40 minuta, i borba se vodila do samoga kraja.

Utakmica je krenula dobro za naše, vodili smo sve do kraja prve četvrtine, kada je u zadnjih 30 sekundi Damir Markota pogodio šut za dvicu pa onda i tricu te doveo Dinamo u vodstvo 20:17, koje je uspio zadržati i kroz drugu četvrtinu te su domaći na poluvrijeme otišli sa 4 razlike – 43:39. Igralo se u egalu skoro cijelo drugo poluvrijeme. Dinamo je samo u dva navrata uspio povećati vodstvo na 5 razlike, a i naši su dva puta nakratko i poveli.

Dvije minute prije kraja Vodopija polaganjem dovodi Dubrovnik na jedan razlike, a u sljedećem napadu Škara je falio polaganje, no skokom u napadu Ušić je vratio Dinamo na 3 razlike. Slijedio je brzi odgovor i polaganje Dubelja, ali već u sljedećem napadu iskusni Markota zabija za 2 poena i minut prije kraja rezultat je bio 87:84 za Dinamo.

Nakon promašaja Došena i Škara, 17 sekundi prije kraja Vujičić zabija dva poena i naši su ponovno na 1 razlike. Prilikom izvođenja lopte Dinamo koristi grešku u obrani i Ušić zabija brzi koš i vraća stvari na početak i osigurava pobjedu Dinamu 13 sekundi prije kraja. Odigralo se još par napada u kojima je prvo Vujičić zabio jedno bacanje, pa onda Markota dva sa kojima postavlja finalni rezultat 91:87.

Kapetan Ivan Vodopija : ”Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja, što sugerira i konačni rezultat. Prijelomni trenutak utakmice dogodio se pri našem vodstvu 73:72 ,gdje naša momčad radi nesportski faul što iskusni gosti koriste i rade seriju za vodstvo 77:73, koje su zadržali do kraja utakmice. Čestitke domaćinima na pobjedi.

Najučinkovitiji u redovima Dubrovnika su bili Petar Dubelj sa 19 koševa, Filip Vujičić sa 18, Belikov sa 12 te Andabaka sa 11 koševa.

Nikola Došen: ”Čestitke Dinamu na pobjedi, jako zahtjevna utakmica, rezultat se mijenjao kroz cijelu utakmicu i nitko se nije odvajao značajno. Tako da je pobjeda mogla otići i na našu stranu ali manjak koncentracije i sreće u ključnim trenucima utakmice. Moramo izvući pouku iz ove utakmice i idemo još jače i odlučnije prema našem cilju.

Čestitke našim momcima i trenerima na odličnoj utakmici i borbi!

Večeras je igraju još 2 utakmice 4. kola lige za prvaka između Omiša i Kaštela, te Hermesa i Bosca. Bez obzira na ishode utakmica, Dinamo ostaje vodeći a Dubrovnik drugi.

U 5. kolu koje se igra u srijedu 06.04.2022, KK Dubrovnik dočekuje KK Bosco u Gospinom polju.

BOXSCORE STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE: