Poraz od domaćina Cibone, bili smo blizu…

U 26. kolu FAVBET Premijer lige, u Zagrebu smo u KC Dražen Petrović, izgubili od domaćina Cibone rezultatom 71-61. Po četvrtinama: 21-8, 15-18, 23-22, 12-13.

Loše naše otvaranje utakmice, loš postotak šuta. Cibona dolazi do velikih +20 (28:8) u drugoj četvrtini. Nakon toga se uspijevamo stabilizirati i do kraja utakmice doći na samo pet poena zaostatka (61:56). Bila je tu i pokoja šansa za još veći povratak, ali Cibona uzima pobjedu.

Statistika utakmice: OVDJE

Trener Dubrovnika Ivan Perinčić: “Čestitao bih Ciboni na zasluženoj pobjedi. Stvarno mislim da su bili pametniji, jer su odigrali ključne napade puno smirenije i inteligentnije, nego što smo to mi napravili. Utakmicu smo od početka krivo igrali, ključna stvar koju smo naglašavali je manjak rotacije kod Cibone. S obzirom na to da Cibona ima pet igrača, da ih natjeramo na veliku trku i da probamo iskoristiti njihov umor od utakmice sa Splitom. Međutim Cibona ima pet inteligentnih igrača koji su nas uveli u svoj ritam, iskontrolirali su i priveli mirno utakmicu kraju. Otvorila se neka šansa na kraju, možda da smo pogodili zadnje šuteve za tri poena bi došli još bliže, međutim sreću treba isprovocirati da imaš pravi pristup od početka, a mi ga nismo imali. Još jedan put čestitke Ciboni”.

Igrač Dubrovnika Tomislav Cvitković: “Nakon Cedevite mi smo stvarno došli ovdje sa željom da skinemo skalp Ciboni, ali mi u prvom poluvremenu nismo imali energiju koju smo trebali imati. Tu su oni odvojili nekih 15 razlike. U drugom poluvremenu smo krenuli igrati našu igru, radili smo presing preko cijelog terena, ali do kraja je bilo premalo vremena i Cibona je ipak bila preiskusna danas da bi mi ovdje uzeli dva boda.

U sljedećem kolu, u petak (29.4.) dočekujemo Split u Gospinom polju od 17 sati.