VUJIČI (Dubrovnik vs Hermes - 30.03.2022)

PORAZ OD HERMESA U ZAGREBU

Upravo je završena utakmica 6. kola lige za prvaka, u kojoj je Hermes ugostio našu ekipu i upisao pobjedu rezultatom 89:80.

Hermes se po treći put ove sezone pokazao kao težak protivnik. Jedinu pobjedu od 4 odigrana okršaja Dubrovnik je upisao u Gospinom polju, u prvom kolu lige za prvaka. Ovo je treći uzastopni poraz naše ekipe, ali još uvijek je situacija na tablici na prva 3 mjesta nepromijenjena. Naime u ranije odigranoj utakmici danas Bosco je izgubio od Kaštela, tako da je na vrhu situacija ista, ali se situacija dodatno zakomplicirala i na diobi 3. mjesta nam se pridružio Hermes i Kaštela. Valja napomenuti da je Dinamo izgubio na gostovanju kod Omiša rezultatom 84:78.

PETAR DUBELJ: ‘Nažalost treći poraz u nizu i ispuštena prilika za preuzimanje drugog mjesta. Trebamo ostati pozitivni i u sljedeće utakmice ulaziti sa boljim pristupom i vjerujem kako ćemo to pokazati već od subote protiv Omiša, ali i u ostalim utakmicama.’

Kao i svaka utakmica dosada sa Hermesom, i ova je bila neizvjesna do samoga kraja. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 25:24 za domaćine, a na poluvrijeme se otišlo sa 4 koša zaostatka za Hermesom – 48:44. U drugom poluvremenu naša ekipa je krenula dosta bolje i pred kraj treće četvrtine je i vodila, ali je Andrija Jelavić tricom izjednačio na 61:61. U zadnjoj četvrtini je Hermes krenuo jako i 8 minuta prije kraja preuzima vodstvo polaganje Svobode za 69:68 i nije ispustio vodstvo do samoga kraja.

Najučinkovitiji u redovima Dubrovnika je bio Filip Vujičić (30 koševa, 4 skoka i 2 ukradene lopte) a pratili su ga Belikov (16 koševa, 5 skokova), Dubelj (13 koševa, 8 skokova te po dvije asistencije i ukradene lopte) te kapetan Vodopija (11 koševa, 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte)

BOXSCORE STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE: