U UTORAK NOVI DERBI U GOSPINOM POLJU

U utorak 22.02. u Gospinom polju gostuje KK Bosco iz Zagreba, u nadoknadi ranije odgođene utakmice iz epidemioloških razloga.

KK Dubrovnik je trenutno 5. na ljestvici sa 12 pobjeda i 6 poraza, dok je Bosco 4. na tablici sa 14 pobjeda i 4 poraza. Ova utakmica je od velikog značaja za KK Dubrovnik, s obzirom da nam se bliži kraj regularne sezone u kojoj prvih 6 klubova igra u nastavku sezone igra dvokružno za finalni poredak i ulazak u Premier ligu.

U ligi za prvaka se prenose svi bodovi koje su klubovi ostvarili u regularnom dijelu sezone, i nakon odigranih dodatnih 10 kola se određuje finalni poredak.

Prvoplasirana ekipa u ligi za prvaka ide direktno u Premier ligu, dok će drugoplasirani igrati doigravanje sa predposljednjim klubom u Premier ligi.

KK Bosco je direktni konkurent u ligi za prvaka i pobjedom u Gospinom polju bi se smanjila razlika na tablici te bi Dubrovnik bio na bod razlike od Kaštela i Bosca koji bi u tom slučaju bili na 3. i 4. mjestu na tablici.

KK Dubrovnik je u odličnom ritmu od Nove godine, ali se trenutno nalazi usred jako zgusnutog rasporeda u kojem će u 14 dana odigrati 5 utakmica. Utakmica sa Boscom je predposljednja u tom nizu, i nadamo se da će naša ekipa biti u punom sastavu i spremna još jednom obraniti domaći teren, na kojem je ove godine izgubila samo jednu utakmicu.