KK KAŠTELA RIBOLA – KK DUBROVNIK 74:70

U subotu 29.01.2022, u derbiju 16.-og kola prve muške lige pobjedu je odnio domaćin KK Kaštela Ribola, tijesnom pobjedom – 74:70.

Domaćini su otvorili jako i imali vodstvo od 12 razlike, ali već do kraja prve četvrtine KK Dubrovnik je izjednačio, te poslije i i preuzeo vodstvo koje je imao do početka zadnje četvrtine, u kojoj je domaćin na kraju ipak okrenuo rezultat u svoju korist.

U tvrdoj utakmici obadvije ekipe su imali dosta pogrešaka (Dubrovnik 17, Kaštela 16) ali su domaćini ipak bolje iskoristili te pogreške. KK Dubrovnik je imao odličnu realizaciju za 2 poena (23/33 – 69%), uz slabiji postotak ubačenih trica (5/22 – 22%). Naši košarkaši su prednjačili pred domaćinom pod obručem i u kontranapadima, dok su domaćini imali više poena iz pogreški i sa klupe. Za Dubrovnik zbog ozljede nije igrao Domagoj Vrkić (11 koševa,5 skokova u prosjeku ove sezone), ali je spremno teret preuzeo Ivan Vodopija koji je odigrao odličnu utakmicu i postigao 23 koša iz 11 šuteva (9/9 za dva poena, i 1/2 za tricu). Vodopija je upisao i 7 skokova i 2 asistencije. Uz Vodopiju raspoloženi su bili i Andabaka (15 koševa, 6 skokova i 7 asistencija), Petar Dubelj (12 koševa, 3 skoka i 4 asistencije).

Trener Ivan Perinčić: ‘Čestitam ekipi Kaštela na pobjedi. Mislim da smo veći dio utakmice dobro stajali na terenu. Pristup i energija su bili na visokom nivou, međutim u ključnim trenucima presudilo je ogromno igračko iskustvo Ante Delaša i vanjski šut Sanadera. Na dan utakmice smo ostali bez Vrkića te smo zbog toga imali skracenu rotaciju što je dovelo do umora i pada koncetracije (17 izgubljenih lopti) što su kako sam spomenuo,Delaš i Sanader u ključnim trenucima iskoristili.
Ostaje velika žal za pobjedom ali idemo dalje, mlada smo ekipa i bit će oscilacija u igri. Moramo se još kroz trening dizati i periode lošije igre smanjivati na minimum.

BOXSCORE STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE: