1213 PUTA HVALA! O Ciboni, punoj dvorani, ali i sljedećem izazovu kod prvaka!

Cibona je sinoć uzela zasluženu pobjedu. Na krilima punog Gospinog polja borili smo se do samog kraja, što potvrđuje da smo s -15 u trećoj četvrtini (41-56), došli do samo četiri poena zaostatka u zadnjoj četvrtini (71-75). Završilo je 77-84 (19:18, 22:33, 17:17, 19:16).

“Čestitke Ciboni, bili su pametniji u pojedinim dijelovima. Utakmicu smo izgubili u drugoj četvrtini, kada smo igrali pre mekano i primili 33 koša. U drugom poluvremenu puno bolje, ali Cibona je iskusna ekipa. Igraju s pet igrača, ali igraju pametno i kažnjavaju svaki propust. Ovo je škola, da vidiš kako je igrat protiv igrača na ovom nivou” – rekao je nakon utakmice trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Zadovoljan je igrom svojih mladića, ali i atmosferom, bio trener Cibone Jakša Vulić: “Prije svega hvala domaćinu na gostoprimstvu. Stvarno ugodan ambijent. Znali smo da nas čeka teška utakmica, jer imaju kvalitet. To pokazuju njihovi rezultati. Igraju timsku košarku. Na početku nismo bili agresivni, kasnije smo podigli ritam i uspjeli izdržati do kraja utakmice”.

A što reći i o učinku našeg Petra Dubelja, koji je postigao 38 poena. Svojim je koševima, a posebice tricama (7/11), izazvao euforiju na tribinama Gospinog polja. Javon Levi imao je 15 poena, pet asistencija i tri ukradene. Jakov Vujičić upisao je 10 poena, a po sedam kapetan Ivan Vodopija i Filip Vujičić.

Ono što nas čeka u sljedećem kolu nije ništa manje spektakularno od ovoga što smo doživjeli u Gospinom polju u osmom kolu. Gostujemo kod aktualnog prvaka, Zadra, u nedjelju (19. studenog) u 18 sati.

“To je za nas, na neki način, najlakša utakmica za u sezoni. Jer to je nagrada za prošlu sezonu. Ovaj tjedan smo uspjeli nešto trenirati, ali moramo ostati čvrsto s dvije noge na zemlji. Uhvatit se treninga i rada. Pripremit ćemo se i odigrati jednu mušku utakmicu. Zadar stvarno igra dobro i još nemaju poraz ove sezone” – rekao je trener Perinčić.

A sad, o akciji Za Lukasov korak.

Dragi naši, prikupili smo 1213,60 eura za liječenje Lukasa Hasana. Nema se što drugo reći nego hvala Grade! Hvala i na glasnoj podršci, od prve do zadnje sekunde utakmice. Odužit ćemo se pobjedom, u nekom od sljedećih domaćih susreta.