17. KAMP LIBERTAS

Košarkaški klub Dubrovnik i ove godine organizira međunarodni košarkaški kamp za mlađe uzraste – Kamp Libertas 2023. Sudionici kampa, osim što rade s vrhunskim trenerima, uživaju i u ljetnim radostima!

Međunarodni je to kamp koji svake godine okuplja veliki broj zaljubljenika u ovaj sport. Na kampu je kroz njegovu povijest sudjelovalo više od 3500 djece iz više od 20 zemalja svijeta.

Mladim košarkašima je pripremljen zanimljiv i zabavan program koji uključuje noćenja, 2 treninga dnevno, razne sportske edukacije, izlete i natjecanja.

Kamp Libertas 2024. će se održati od 21. do 27. lipnja. Ove godine uz jednu veliku novost.

Košarkaški klub Dubrovnik ovogodišnje izdanje organizira u suradnji s Jason Kidd Select, akademijom iz San Francisca. Tako iz SAD-a stiže šezdeset mladih košarkašica, koje će u sklopu Kampa odigrati tri utakmice. Najvjerojatnije i s U-17 reprezentacijom Hrvatske.

Podsjetimo, Jason Frederick Kidd je bivši američki košarkaš, koji je nastupao za niz NBA klubova, ali i američku reprezentaciju. Sada je u trenerskoj ulozi, i to u Dallas Mavericksima.

“Njihovi treneri će raditi na Kampu, i naravno, njihova djeca će trenirati s našom djecom, tako da ćemo napraviti jednu lijepu priču. Očekujemo i Jasona Kidda ovdje, ovisno o tome koliko daleko Dallas dogura ove sezone u NBA-u. Obećan nam je i gost iznenađenja, ako sve bude po planu” – istaknuo je Darko Kunce, šef struke KK Dubrovnik.

Akademija inače okuplja veliki broj mladih i perspektivnih košarkašica u SAD-u, s obzirom da Jason Kidd kao trener Dallasa, zbog sukoba interesa ne smije imati akademiju s muškim košarkašima. Ujedno je to njima i priprema za college. Vrlo ozbiljna priča, imaju svoje dvorane i prostorije.

“Nadam se da će se suradnja uspostaviti i za duži period, pa da svi skupa imamo veće koristi” – ističe Kunce.


Svim sudionicima kampa će biti podijeljen i košarkaški dres i majica sa obilježljima kampa. Prijevozi na treninge, rad sa dva trenera po grupi i zdravstvena skrb.

Od svog osnutka do danas u kampu Libertas je treniralo nekoliko hrvatskih reprezentativaca poput Marija Hezonje, Ante Tomića, Roka Prkačina…

Sudionike kampa kroz njegovih prošlih 15 izdanja su trenirali i educirali veliki košarkaški treniri kao Željko Obradović, Aleksandar Petrović, Vlado Vanjak, Jasmin Repeša…


Kontakt:
kkdubrovnik@kkdubrovnik.net
0912534998 – Darko Kunce
0989704799 – Luko Bijelić