Izjave i fotogalerija nakon pobjede protiv Škrljeva, uz raspored trećeg kruga

U 22. kolu FAVBET Premijer lige slavili smo u Gospinom polju protiv DepoLinka Škrljevo rezultatom 101-87. Bila je to ujedno posljednja utakmica drugog kruga sezone (svatko sa svakim je odigrao dva puta).

KLIKNI ZA STATISTIKU UTKAMICE

„Škrljevo se prikazalo u jednom jako dobrom svjetlu. Pogotovo u prvom poluvremenu, kada su bili šuterski jako raspoloženi. Sve smo mi to znali i pripremali. U trećoj četvrtini smo podignuli naš ritam i intezitet u obrani, što nam je donijelo jednu određenu prednost i mirnoću u napadu. Nije bilo lako, jer ipak me nije bilo neko vrijeme. Zahvalio bi se pomoćnom treneru Vreći, koji je odradio dobar posao dok me nije bilo. Vidi se da je ekipa u dobrom ritmu” – rekao je trener Ivan Perinčić.

„Znali smo da su dobra momčad, da šuterski ako su raspoloženi, mogu napraviti puno problema. Tako su otvorili i ovdje. Od druge četvrtine naša je obrana bila na puno boljem nivou. Išli smo s mirnom razlikom na poluvrijeme, a nju smo samo povećavali do kraja utakmice” – rekao je najbolji igrač utakmice Petar Dubelj, koji je skupio 29 poena.

Zaključen je drugi krug sezone FAVBET Premijer lige. Svaka momčad odigrala je 22 utakmice. U trećem krugu slijedi ih još 11, pa će nakon 33 odigrana kola krenuti doigravanje za prvaka (prvi-osmi, drugi-sedmi). Dubrovnik treći krug čeka sa šestog mjesta (omjer 10 pobjeda i 12 poraza).

„Ostvarili smo jako dobar rezultat, šesto mjesto nakon drugog kruga, što je malo ljudi u Hrvatskoj mislilo da možemo napraviti. Najzaslužniji su igrači za sve to. No, idemo dalje. Imamo treći krug. Šesto mjesto nam je donijelo jednu više utakmicu na domaćem parketu, što je sjajno” – ističe Perinčić.

RASPORED UTAKMICA TREĆEG KRUGA:
Subota, 9. ožujka, 16h: Dubrovnik-Bosco
Srijeda, 13. ožujka: Dinamo – Dubrovnik
15.-17. ožujka: Dubrovnik – Cedevita Junior
22.-24. ožujka: Cibona – Dubrovnik
28.-30. ožujka: Dubrovnik – Split
3. travnja: Zadar – Dubrovnik
5.-7. travnja: Dubrovnik – DepoLink Škrljevo
12.-14.travnja: Dubrava – Dubrovnik
17. travnja: Dubrovnik – Alkar
19.-21. travnja: Zabok – Dubrovnik
26.-28. travnja: Dubrovnik – Šibenka

U trećem krugu, a kasnije i doigravanju, pripomoći će nam novi igrač, krilni centar Filip Kalajžić.

„Poželio bi dobrodošlicu našem novom igraču Filipu Kalajžiću. Drago mi je da je prepoznao da se ovdje radi dobro, da mladi igrači ovdje dobivaju priliku. Iako je imao drugih ponuda, drago mi je da je odlučio prihvatiti našu” – zaključuje trener Perinčić.

Vidimo se u Gospinom polju u subotu!

Foto: Rafael Barkiđija / KK Dubrovnik