KK Dubrovnik s ponosom predstavlja: Jason Kidd akademija stiže na Libertas Kamp!

Po završetku ove školske godine, već tradicionalno, uslijedit će naš tradicionalni Libertas Kamp. Ove godine na rasporedu je 17. izdanje.

Međunarodni je to kamp koji svake godine okuplja veliki broj zaljubljenika u ovaj sport. Na kampu je kroz njegovu povijest sudjelovalo više od 3000 djece iz više od 20 zemalja svijeta, koji su imali priliku trenirati, upoznavati svoje vršnjake, raditi s vrhunskim trenerima, ali i uživati u ljetnim ljepotama hrvatskog juga. No, ove godine, sve će to imati dodatnu notu.

Naime, Košarkaški klub Dubrovnik ovogodišnje izdanje organizira u suradnji s Jason Kidd Select, akademijom iz San Francisca. Tako iz SAD-a stiže šezdeset mladih košarkašica, koje će u sklopu Kampa odigrati tri utakmice. Najvjerojatnije i s U-17 reprezentacijom Hrvatske.

Podsjetimo, Jason Frederick Kidd je bivši američki košarkaš, koji je nastupao za franšize New York Knicks i Dallas Mavericks. Sada je u trenerskoj ulozi, i to upravo u Dallasu.

“Njihovi treneri će raditi na Kampu, i naravno, njihova djeca će trenirati s našom djecom, tako da ćemo napraviti jednu lijepu priču. Očekujemo i Jasona Kidda ovdje, ovisno o tome koliko daleko Dallas dogura ove sezone u NBA-u. Obećan nam je i gost iznenađenja, ako sve bude po planu” – istaknuo je Darko Kunce, šef struke KK Dubrovnik.

Akademija inače okuplja veliki broj mladih i perspektivnih košarkašica u SAD-u, s obzirom da Jason Kidd kao trener Dallasa, zbog sukoba interesa ne smije imati akademiju s muškim košarkašima. Ujedno je to njima i priprema za college. Vrlo ozbiljna priča, imaju svoje dvorane i prostorije.

“Nadam se da će se suradnja uspostaviti i za duži period, pa da svi skupa imamo veće koristi” – ističe Kunce.

Detalji o 17. Kampu Libertas bit će poznati uskoro.