OVI MOJI LUĐACI…

Toliko bi se toga moglo reći, a u isto vrijeme ostati bez teksta, nakon pobjede protiv Vrijednosnica Osijek u drugom kolu Lige za prvaka Prve muške lige. Naša prva momčad upisala je treću pobjedu protiv sjajnih Vrijednosnica Osijek ove sezone i ukupno 23. uzastopnu pobjedu u Prvoj muškoj ligi!

Dubrovnik – Vrijednosnice Osijek 81:70 (20:17, 22:21, 21:19, 18:13)

Da vi znate koliko smo mi problema imali prije ove utakmice. Ovi moji luđaci, kako su oni uspjeli izvući ovu utakmicu i reagirat u 40 minuta, to je nevjerojatno. Radio sam u puno timova, ali ovaj tim je poseban. Dugo smo tražili tu kemiju, to zajedništvo. Blizu smo našeg cilja a to je da budemo prvi i nakon Lige za prvaka. I kažem…kakva grupa luđaka, nevjerojatno! Svaka čast, oduševili su me danas, baš sam presretan!” – riječi su trenera Ivana Perinčića koji nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede u derbiju: “Mene je teško ostaviti bez teksta, ali ovi moji luđaci su to danas uspjeli”.

Presretan je bio i Nikola Došen: “Čestitke i protivnicima za sjajnu utakmicu, ali danas smo mi više htjeli i pobijedili. Nije ovo još gotovo, korak po korak idemo. Kako mi obranu igramo, tako druge ekipe nemaju šanse. To je bio ključ pobjede.

Gosti su susret otvorili vodstvom, koje je bilo i 7-12. Nakon toga je sve krenulo u jednom smjeru. Strpljiva i organizirana igra u obrani, kao i u prethodne 22 utakmice, a u isto vrijeme vrlo mirna ruka u napadu, rezultirale su našim vodstvom +9 u drugom periodu (38:29). Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 42:38. Nikola Došen je na kontu imao 15 poena.

U nastavku susreta se raspoloženom Došenu priključuju i Petar Dubelj, Lovre Klarić, Filip Vujičić…Rapsodija trica u Gospinom polju, kojih se na kraju skupilo čak 11 na dubrovačkom kontu.

Cijela je momčad dala svoj maksimalni obol za ovu pobjedu:
Petar Dubelj (21 koš, 3 skoka, 2 asistencije), Filip Vujičić (20 koševa, 2 skoka, 1 asistencija), Nikola Došen (18 poena – 4 trice, 7 skokova), Lovre Klarić (8 poena, 3 skoka), Kristijan Šutalo (8 koševa, 6 skokova, 3 asistencije), kapetan Ivan Vodopija (4 koša, 3 skoka, 2 asistencije), Javon Levi (2 koša, 9 skokova, 7 aasistencija, 2 ukradene lopte), Gvido Guštin, Jakov Vujičić, Vlaho Raguž, Vlado Zadro, Petar Miović. Trener Ivan Perinčić, pom. trener Željko Vreća.

Iako je još 8 kola ostalo do kraja Lige za prvaka, moramo priznati kako situacija na tablici izgleda fenomenalno.

U sljedećem kolu gosti smo kod Ribole Kaštela (1.4.), potom 12.4. (srijeda) dočekujemo Kvarner!

#DubrovnikBasketball #BorbaZaPremijerLigu