POBJEDA PROTIV ALKARA: Utakmica u kojoj se očekivala drama, a na kraju je i bila!

KK DUBROVNIK – KK ALKAR

Upisali smo petu pobjedu ove sezone u FAVBET premijer ligi, u i više nego zanimljivoj utakmici u Gospinom polju protiv sinjskog Alkara. Završilo je 78-75 (13-24, 24-21, 22-18, 19-12).

Alkar je preuzeo inicijativu na početku susreta i držao vodstvo, koje je u drugoj dionici bilo i velikih 21 razlike (15-36). Nakon toga je uslijedilo buđenje naše momčadi, koja je uspjela smanjiti zaostatak i na poluvremenu imati osam koševa zaostatka (37-45).

Brzo je momčad Ivana Perinčića preokrenula utakmicu nakon pauze na poluvremenu, pa u trećoj dionici i povela s +3 (49-46).

Na krilima Petra Dubelja (30 poena, 5 skokova, 6 asistencija), Dubrovnik uspijeva održati utakmicu živom. Posebno zanimljiva bila je zadnja dionica. Sinjani su imali vodstvo deset poena (61-71), koje je Dubrovnik okrenuo u zadnjih pet minuta utakmice. Do zadnje minute se igralo napad za napad. Na semaforu su bile još dvije minute, Dubrovčani su imali 75-73. Potom 75-75, pa 76-75. Tim se rezultatom ušlo u zadnju minutu. Dubrovnik se obranio, potom je Filip Vujičić slobodnim bacanjima odveo Dubrovnik na +3 (78-75). To je bio kraj.

Prvih 15 minuta možda najlošijih 15 ove sezone. Ušli smo u njihov ritam. Stvorila se velika razlika. Zadnjih pet minuta drugog poluvremena smo nametnuli naš ritam. Ušlo je par šuteva, imali smo par dobrih obrana, pa smo smanjili razliku. Najvažnije da smo uspjeli izvući ovo. Mislim da je naša angažiranost u obrani u drugom poluvremenu presudila utakmicu na našu stranu. Diglo se samopouzdanje i počeli su ulaziti šutevi” – istaknuo je najbolji igrač utakmice Petar Dubelj.

Čestitam momcima na pobjedi. No, ovo nam je opomena da s ovakvim pristupom ne smijemo ući u utakmice. Pogotovo ne domaće utakmice. Očekivati da će se protivnik pobijediti sam od sebe. Ova ekipa ima karakter, ali moramo iz ovoga puno naučiti. Čestitke i Alkaru. Nezgodna je to ekipa, s puno šutera. Ovo je prvi put ove sezone da stvarno nisam zadovoljan utakmicom, ali idemo dalje” – riječi su našeg trenera Ivana Perinčića.

Osim Dubelja, u dubrovačkim su se redovima još istaknuli Filip Vujičić (17 poena, 7 skokova, 6 ukradenih) i Javon Levi (11 poena, 6 skokova, 4 ukradene).

Nakon ovog susreta, Dubrovnik je na omjeru 5/5, a Alkar ima 2/8. U sljedećem kolu gostujeko kod DepoLinka u Škrljevu. Nakon tog će susreta biti kompletiran prvi dio, odnosno, svi su sa svakim igrali jedan put.

Pobjedom bi na kraju prvog dijela imali pozitivan omjer (6/5). Škrljevo je dobra ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Imamo što za reći tamo. Dobro ćemo se pripremiti” – ističe Dubelj.