Počeo je 17. Kamp Libertas / FOTOGALERIJA

Počeo je 17. Kamp Libertas, u organizaciji Košarkaškog kluba Dubrovnik i Škole košarke Dubrovnik. Ove godine, na tradicionalnom ljetnom kampu dubrovačkog kluba, nastupa oko 140 košarkaša iz cijele Hrvatske.

U idućih tjedan dana mlade će košarkašice i mladi košarkaši trenirati s vrhunskim trenerima na više lokacija diljem grada, odigrati mnogo utakmica, ali i upoznati svoje kolege iz drugih klubova. Osim sportskih aktivnosti, bit će organizirane i aktivnosti poput izleta.

Sudionici Kampa u petak su predstavljeni na vanjskom terenu Gospinog polja, gdje su podijeljeni u grupe, pa su “upoznali” i svoje trenere. Uz niz domaćih trenera (Pero Jejina, Željko Vreća, Husnija Habul, Petar Dubelj, Lovre Klarić, Lukša Andrić, Hrvoje Perić, Ivano Prlj, Matija Bačić), tu je i niz renomiranih imena iz hrvatske košarke (Anđelko Matov, Ivica Skelin, Igor Kovačević, Goran Gunjević, Josip Glavinić).

Kamp su otvorili naši treneri, ali i jedni od organizatora ovog tradicinalnog Kampa, Darko Kunce i Luko Bijelić.

Stiglo i pojačanje iz SAD-a

Ove godine stigla je i Jason Kidd akademija iz San Francisca. Akademija je to legendarnog američkog košarkaša, sada trenera Dallas Mavericksa Jasona Kidda, koja okuplja mlade košarkašice iz cijele Amerike. U sklopu boravka, spariraju s mlađim uzrastima Raguse i Hrvatske ženske reprezentacije. Riječ je više uzrasta od 15 do 18 godina.