Treći turnir Jedinstvene pretkadetske lige: izvještaj, foto i izjave

U dubrovačkoj dvorani Gospino polje ovog je vikenda odigran treći turnir Jedinstvene pretkadetske (U15) lige. Nastupila su četiri kluba: domaćin Dubrovnik, Marsonia, Bosco i Varaždin. Odigrane su ukupno četiri utakmice. Bosco je upisao dvije pobjede, Dubrovnik i Marsonia po jednu.

Subota, 16. ožujka:

Varaždin – Bosco 73-97 (17-20, 15-32, 22-27, 19-18)

Marsonia – Dubrovnik 91-70 (26-16, 30-14, 22-19, 13-21)

Nedjelja, 17. ožujka:

Varaždin – Dubrovnik 55-85 (11-19, 7-22, 21-21, 16-23)

Marsonia – Bosco 84-93 (16-28, 19-22, 30-24, 19-19)

Trener Varaždina Velimir Mudri: „Ovo je jedno novo iskustvo za nas i jučer i danas. Protiv Bosca smo na poluvremenu gubili dvadesetak razlike, nismo se snašli na zonu Bosca. Kasnije se bilo teško vratiti. Danas protiv Dubrovnika rani termin, bili smo indisponirani za utakmicu. U ovom trenutku mi nismo dovoljno kvalitetni za ovaj nivo. To su ipak djeca od 12 do 14 godina, no, naravno da smo pozitivni i da treniramo svaki dan. Radit ćemo i bit ćemo bolji u budućnosti”.

Trener Dubrovnika Luko Bijelić: „Napokon smo došli do prve pobjede. Nagradilo je ove momke, koji naporno treniraju. Nama je već uspjeh što smo među 12 najboljih u Hrvatskoj. Bili smo u par utakmica blizu, a evo danas napokon pobjeda, koja će njima puno značiti. Ovako vide za što uopće treniraju. Ja znam što oni mogu i što bi mogli postati, trudit ćemo se u svim sljedećim utakmicama”.

Trener Bosca Ante Krapić: „Zadovoljan sam s dvije pobjede, ali ne baš igrom. Ovo neće biti dovoljno za jače protivnike. Mi se ne smijemo opuštati. U jučerašnju utakmicu protiv Varaždina smo ušli malo nervozno. Poslije kad smo se konsolidirali u obrani, onda je došao i napad, tako da je bila relativno lagana pobjeda. Danas smo protiv Marsonije ušli malo opreznije nego jučer, ali dosta rezervirano. Danas je bio puno jači protivnik. Ali, kad su ušli neki šutevi, mislim da smo imali utakmicu pod kontrolom”.

Trener Marsonije Dražen Rimarčlik
: „Domaćin Dubrovnik kada je izašao jučer, to je fantastična antropometrija. Ekipa koja vrlo košarkaški izgleda, visoka. Jednostavno, mi smo svojom agresijom njih poremetili. Nisu imali odgovor na našu agresivnu obranu, natjerali smo ih na puno grešaka u prvom poluvremenu, što nam je donijelo pobjedu. Što se tiče utakmice protiv Bosca, nikad ne tražim alibij, ali završili smo sinoć kasno u bolnici na infuzijama oko dva sata. Dečki su dali maksimum. Malo se to sve odrazilo na ulaz. Kad su malo probili, kad smo vidjeli da se igra i u ovom stanju, približili smo se na nekoliko poena. Ali iskustvo, koncetracija… Ja sam presretan s ovakim utakmicama, kao što je bila protiv Bosca, jer takve utakmice ovu djecu guraju naprijed”.