UVJERLJIVA POBJEDA PROTIV JAZINA

Košarkaši Dubrovnika su danas odigrali utakmicu protiv KK Jazine u Zadru. Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom Dubrovnika 92:63, iako je Dubrovnik došao bez Filip Vujičića i Justin McArthura.

Dubrovnik je otvorio jako protiv mladih Zadrana i već do kraja prve četvrtine imao vodstvo od 20 razlike te rutinski priveo utakmicu kraju.

Prvi strijelac utakmice za KK Dubrovnike je ovaj put bio mladi Vlado Zadro sa 16 koševa, a slijedili su ga Petar Dubelj sa 15 koševa, Domagoj Vrkić sa 12 koševa i Kristijan Andabaka sa 11 koševa. Posebne pohvale idu Petru Dubelju koji je u prvom poluvremenu primio udarac laktom u glavu, prilikom čega su mu stradali prednji zubi, i koji je na svoj zahtjev nastavio sa igrom u drugom poluvremenu te pomogao svojoj momčadi da dođe do još jedne pobjede.

Dubrovnik je sa ovom pobjedom još uvijek na 5 mjestu na tablici sa 14 pobjeda i 6 poraza, ali se situacija na vrhu tablice prilično zagužvala. Naime, KK Hermes Analitica je neočekivano izgubila utakmicu protiv Samobora, KK Omiš je pobijedio KK Dinamo Zagreb, a KK Bosco je uzeo bodove domaćim Kaštelima. To znači da sada prvoplasirani KK Dinamo ima samo 2 poraza manje od petoplasiranog Dubrovnika, dok su KK Bosco, KK Hermes Analitica i KK Kaštela imaju samo jedan poraz manje.

Još nas samo 2 kola dijele od kraja regularnog dijela prvenstva, nakon kojeg prvih 6 klubova na tablici igra doigravanje za prvaka. Svi bodovi se prenose, i gledajući trenutnu situaciju, očekuje nas jako zanimljiv nastavak sezone.

BOXSCORE STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE: