Zadnja pobjeda ove godine u Gospinom polju

U zadnjem domaćem susretu, 13. kolu FAVBET premijer lige, svladali smo zagrebački Bosco rezultatom 108-87.

STATISTIKA UTAKMICE: DUBROVNIK – BOSCO 108:87 (21:15, 42:22, 26:19, 19:31)

Gosti iz Zagreba su u prvoj četvrtini, na samom početku, imali vodstvo četiri poena (6-10). Nakon toga se uvjereno vraćamo u egal, pa već na kraju prve četvrtine imamo 21-15. U drugoj četvrtini momčad trenera Ivana Perinčića postiže čak 42 poena što je već bilo dovoljno za pobjedu. Rezultat poluvremena 63-37.

Bosco je u više navrata smanjivao zaostatak, ali Dubrovčani bi brzo odgovarali novim vezanim serijama. Trener Perinčić malo je odmorio početnu petorku, i na teren poslao mlade igrače da završe posao.

“Ovo je bila stvar pristupa. Iako Bosco nije bio kompletan, velika je razlika u kvaliteti. Prvo je poluvrijeme bilo dobro, jedino mi se nije svidjelo to opuštanje pri kraju utakmice. Moramo imati taj mentalni sklop da odigramo do kraja, svih 40 minuta. Još jedna pobjeda, imamo dobar skor. Možemo biti zadovoljni prvim dijelom sezone. Još Split, pa onda pauza, nakon koje se okrećemo nekim novim stvarima” – istaknuo je naš trener Ivan Perinčić.

Nakon 13 kola nalazimo se na šestom mjestu, sa sedam pobjeda i šest poraza. U sljedećem kolu, zadnjem ove godine, gostujemo kod aktualnog doprvaka Hrvatske – Splita. Utakmica je na rasporedu u srijedu od 19 sati na Gripama.