Zaključena polusezona: Dubrovnik uvjerljivo prvi!

Košarkaši Dubrovnika upisali su 10. pobjedu u Prvoj muškoj ligi, svladavši u domaćem susretu KK Samobor rezultatom 103:72 (23:13, 30:11, 26:26, 24:20).

Da je ovo utakmica koja ide u jednom smjeru, vidjelo se odmah u prvoj četvrtini. Gosti su u Gospino polje stigli sa samo šest igrača zbog zdravstvenih razloga, zbog čega i ne čudi kako je u prvoj četvrtini bilo 23:15, a na poluvremenu 53:26. U nastavku je Željko Vreća, koji je ovaj susret na klupi mijenjao Ivana Perinčića, mogao računati i na mlađe igrače koji su mirno priveli utakmicu kraju.

Samobor je pružio otpor u određenim trenucima utakmice, no izostanak trenera i nekoliko igrača, itekako se osjetio.


KK DUBROVNIK: Dubelj Petar, Guštin Gvido, Vujičić Filip, Šutalo Kristijan, Levi Javon Markese, Vujičić Jakov, Došen Nikola, Klarić Lovre, Zadro Vlado, Vodopija Ivan (kap), Kovačević Arian, Miović Petar. Trener Željko Vreća, pom. trener Husnija Habul.

KK SAMOBOR: Vranješ Filip, Sedlar Roko, Rašić Dominik, Macner Kruno, Kalpić Frano, Glasnović Marijano.

Statistika utakmice može se pronaći ovdje: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/HKS/2138949/bs.html

Ovime je Dubrovnik polusezonu zaključio na prvom mjestu s 10 pobjeda i 1 porazom. Drugoplasirani i trećeplasirani Vrijednosnice Osijek, odnosno Zagreb, imaju omjer 8-3.

Borba za Premijer ligu, nakon polusezone, izgleda za 10!

No, sijedi Stoja. Momčad koja nam je zadala jedini poraz ove sezone i to na startu, u Puli. Oni su u ovom kolu svladali Mladost i time pokazali kako nisu momčad protiv koje će se lako računati na pobjedu. Susret se igra sljedeći vikend u Gospinom polju. Nakon Puležana, slijedi pauza.