DRAMA U ZADNJEM KOLU, SLIJEDI 10 UTAKMICA ODLUKE!

Regularni dio Prve muške lige u sezoni 22/23 zaključili smo 21 pobjedom i 1 porazom.

Ali prije osvrta na regularni dio i ono što slijedi, prvo se moramo osvrnuti na nevjerojatnu pobjedu u zadnjem kolu kod Samobora. I to u zadnjim sekundama.

Na semaforu je ostalo 9 sekundi. Samobor vodi tricom razlike. Napad za Dubrovnik. Lopta dolazi do Filipa Vujičića, koji postiže tricu i uz to dobiva slobodno bacanje koje realizira za pobjedu. Four-point play! Konačnih 91:92.

KLIKNI ZA VIDEO VUJIČIĆEVOG KOŠA

Dubrovnik je u regularnom dijelu poražen samo u prvom kolu protiv KK Stoja u Puli. Nakon toga 21 uzastopna pobjeda.

ŠTO SAD SLIJEDI?

Prvih šest momčadi tablice igrat će Ligu za prvaka: Dubrovnik, Vrijednosnice Osijek, Ribola Kaštela, Zagreb, Kvarner, Omiš Čagalj tours. Drugih šest ide u Ligu za ostanak. Iako još čekamo da se odigraju svi susreti zadnjeg kola regularnog dijela, poredak je jasan.

U Ligu za prvaka prenose se bodovi i omjer te će svaka momčad sa svakom igrati 2 puta (ukupno 10 kola). Nakon toga će dva najbolje plasirana kluba igrati finalnu seriju za HT premijer ligu. Dubrovčani u ovom trenutku imaju veliku prednost s obzirom na drugoplasirani Osijek (koji tek u utorak igra susret zadnjeg kola protiv Kvarnera).

Prvi susret Dubrovnika u Ligi za prvaka na rasporedu je u nedjelju, 19. ožujka, s početkom u 18 sati u Gospinom polju. Protivnik je KK Omiš Čagalj Tours!

#DubrovnikBasketball #BorbaZaPremijerLigu