OPET DRAMATIČNA UTAKMICA PROTIV HERMESA – OVAJ PUT U PRODUŽECIMA SLAVI DUBROVNIK!

KK Dubrovnik je pobjedom otvorio ligu za prvaka i u produžecima pobijedio Hermes Analiticu rezultatom 97:91!

Nakon ove utakmice KK Dubrovnik, KK Bosco i KK Hermes Analitica imaju isto bodova, dva manje od vodećeg Dinama. Hermes je još uvijek bolji u međusobnim omjerima (2:1), i KK Dubrovnik je sada na 3. mjestu ispred Bosca radi bolje koš razlike u međusobnim omjerima.

Petar Dubelj je izjavio poslije utakmice: ”Kao što smo očekivali, jedna jako teška utakmica protiv iskusne ekipe koja je dugo na okupu. Nismo se uspjeli odvojiti i ostvariti veću razliku da utakmicu privedemo kraju, ali eto na svu sreću pobjeda u gustoj završnici nakon produžetka, sa važnim tricama Došena koje su nam pomogle da odnesemo pobjedu. Nadam se da je publika uživala i da će nas nastaviti podržavati i u sljedećim utakmicama.”

Utakmica je počela dobro za naše, zakucavanjem je otvorio Belikov i nakon par napada naši su bili u vodstvu 6:0. Hermes je ubrzo na krilima dobre igre Noe Svobode i Kristijana Šutala sustigao i do kraja četvrtine prešao u vodstvo. Puno promašenih šuteva na obadvije strane se akumuliralo u prvom poluvremenu u kojem su naši momci na kraju vratili vodstvo i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 31:30.

U drugom poluvremenu je naša ekipa krenula smirenije i držala je vodstvo kroz treću četvrtinu ali iskusna ekipa Hermesa je sa nekoliko važih posjeda uspjela odvesti utakmicu u produžetak, koji je do zadnje minute bio neizvjestan ali je onda u zadnjoj minuti Nikola Došen sa 2 trice donio pobjedu Dubrovniku. Na stranicama liberoportala možete pogledati Došenovu tricu za potvrdu pobjede KK Dubrovnika – KLIKNITE OVDJE ZA GLEDANJE VIDEA

U redovima Dubrovnika najučinkovitiji je bio Filip Vujičić sa 20 koševa, 4 asistencije, 4 ukradene lopte i 2 blokade. Kristijan Andabaka je imao 16 koševa, 4 skoka, 3 asistencije i i 2 blokade, a dvoznamenkasti je bio i Nikola Došen sa 13 koševa, 5 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu. Isti broj koševa je u svom prvijencu zabio i Oleksandr Belikov. Za detaljan pregled statistike i tijeka utakmice kliknite OVDJE.

SNIMKA UTAKMICE: