POBJEDA U GOSTIMA KOD KAŠTELA

U 8. kolu lige za prvaka, KK Dubrovnik je gostovao kod KK Kaštela Ribola i u utakmici koja nosi ogroman značaj za plasman u doigravanje za Premijer Ligu, odnio važnu pobjedu rezultatom 85:60.

Bez prostora za kiks i sa jednostavnom računicom – samo pobjede osiguravaju jedino preostalo mjesto u doigravanju – naši momci su nakon početne nervoze već na polovini prve četvrtine preuzeli inicijativu, i odličnom obranom i timskom igrom ostvarili zadani cilj i sa pobjedom i nova dva boda se vraćaju doma. Nakon proteklih 40-ak dana jakog ritma i odigravanja 2 utkamice tjedno, sada se ide na malo dužu pauzu i 30.04.2022 nas već čeka novi izazov – utakmica protiv vodećeg Dinama u Gospinom polju.

FILIP ŠIMOVIĆ: ‘Malo smo nervozno otvorili utakmicu, ali smo vrlo brzo uspostavili kontrolu u prvom poluvremenu, dok je došlo do malog pada u trećoj četvrtini. Kasnije smo energijom i odličnom obranom uspjeli otići na još veću prednost i suvereno ju zadržati do kraja. Čestitke momcima na odličnoj igri, ali prvenstveno na pristupu, koji je bio puno bolji u odnosu na prethodnih nekoliko utakmica. Ovisimo sami o sebi, imamo još dvije utakmice koje moramo dobiti, a to je moguće jedino uz pristup i energiju od danas.

Iako je cijela ekipa danas igrala odlično, najučinkovitiji u današnjoj utakmici su bili Petar Dubelj (21 koš, 9 asistencija, 7 skokova, 3 ukradene lopte), kapetan Ivan Vodopija (16 koševa, 4 skoka, 2 asistencije), Filip Vujičić (15 koševa, 2 skoka i 4 asistencije) i Filip Šimović (13 koševa i 8 skokova).

Kompletnu statistiku možete naći OVDJE

SNIMKA UTAKMICE: