POBJEDA U OMIŠU, SLIJEDI VELIKI DERBI PROTIV OSIJEKA!

I u 15. kolu Prve muške lige nastavili smo s pobjedničkim nizom. Ovaj put na gostovanju u Omišu, kod KK Omiš Čagalj Tours. Završilo je 68-85 u korist naše momčadi koja i dalje uz 14 pobjeda, ima jedan jedini poraz ove sezone.

17 razlike u Omišu je itekako visoka pobjeda, no, put do nje nije bio lagan. U prvoj četvrtini domaćin je izgledao jako dobro. Odlična realizacija prilika, dok smo mi bili nešto uspavaniji i u fazi obrane i u fazi napada. Prva četvrtina pripada domaćinu (24-13). Već u drugoj četvrtini nadoknađujemo zaostatak, ubacujemo u brzinu više i vraćamo utakmicu u egal (19-27, rezultat na poluvremenu 43-40).

U drugom poluvremenu naši igrači ubacili su u petu brzinu. Prije svega, dobra igra u obrani. Omiš nam u trećoj četvrtini postiže 12, a u četvrtoj 13 poena, dok smo mi postigli 25, odnosno 20 poena. Konačnih 68-85.

Iako je za pobjedu zaslužna cijela momčad, dobra timska igra i kemija, ovaj put u rubrici box score moramo istaknuti našeg Javona Levija. Sjajna utakmica. 19 poena, 5 skokova, 4 asistencije i 6 ukradenih lopti. Isto toliko poena postigao je Petar Dubelj, uz 2 skoka, 4 asistencije i ukradene lopte. Filip Vujičić postigao je 15 poena uz 4 skoka, kapetan Ivan Vodopija 14 poena uz 5 skokova i 3 asistencije. Vlado Zadro 6 koševa, Nikola Došen 5 uz 3 asistencije, Gvido Guštin 5 poena i 3 skoka. Kristijan Šutalo 2 poena i 3 skoka. U sastavu Dubrovnika bili su i Petar Miović i Arian Kovačević. Trener Ivan Perinčić, pomoćni trener Željko Vreća.

Što nam sad slijedi?

Slijedi nam utakmica protiv jednog od glavnih konkurenata za sve. Za prvo mjesto regularnog dijela, za što bolju poziciju u Ligi za prvaka, za finale i u konačnici za Premijer ligu. Vrijednosnice Osijek. Lanjski premijerligaš s jasnom ambicijom povratka u najveći rang. Sudionik ABA 2 lige.

I to domaći susret! Na rasporedu je u utorak (31.1.) u Gospinom polju. Pogledajmo tablicu ispod. Bolji poziv ne može.